چسب کاشی چیست؟ به دوغاب سیمان نه بگویید

به گزارش بانیما، با اینکه کاشی کاری صنعتی در حال تغییر و ارجاع گرفته از تکنولوژی و مُد است، اما متخصصان و نیروهای شاغل در پروژه های ساختمانی، باید با بهترین روش های اتصال کاشی به دیوار و کف آشنا شوند. تا همین چند سال قبل، افراد برای اتصال کاشی به دیوارها از دوغاب سیمان استفاده می کردند، غافل از آنکه از اختراع چسب کاشی نزدیک به نیم قرن می گذشت. اکنون فرایند کار به کلی تغییر کرده است!.

چسب کاشی چیست؟ به دوغاب سیمان نه بگویید

اجرای کاشی کاری آشپزخانه و سرویس بهداشتی را به بهترین ها بسپارید

همه ما از چسب کاشی استفاده می کنیم تا کاشی ها را به دیوارها و کف ها بچسبانیم تا بتوانیم سطحی زیبا، مطابق با دکوراسیون و سلیقه خود ایجاد کنیم. اما به دلیل وجود تعداد بی شماری از بسترهای مختلف وجود دارد (دیوارها و سطوح کف) و انواع مختلف کاشی های موجود در بازار، شناخت چسب کاشی مناسب جهت اطمینان از ایجاد سطح کار اصولی، ضروری می باشد؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.

چسب کاشی چیست؟

چسب کاشی نوع خاصی از چسب است که برای نصب کاشی ها بر روی دیوار یا کف مورد استفاده قرار می گیرند. این چسب یک مخلوط آماده است که از سیمان پرتلند و پلیمرهایی مانند اپوکسی و ذرات دانه ای با بعضی از افزودنی های اضافه شده جهت بهبود خواص چسب، ساخته شده است. از چسب های کاشی برای ثابت نگه داشتن کاشی های روی دیوارها، کف ها، استخرهای شنا و موارد دیگر استفاده می شود. سطح کار ممکن است از سیمان، چوب، شیشه و مواد دیگر ساخته شده باشد. از این رو، انتخاب نوع چسب کاشی از اهمیت بالایی برخوردار است.

انواع چسب کاشی

خوشبختانه، چسب های کاشی به حدی تکامل یافته اند که می توان یکی از آن ها را به راحتی برحسب نوع کار انتخاب کرد. بعضی اوقات نوع سطح کار و گاهی نوع کاشی به خودی خود یک عامل مشخص کننده در انتخاب نوع چسب مخصوص کاشی است. دو نوع چسب کاشی مختلف در بازار موجود هستند که به شرح زیر می باشند:

خمیر مخلوط آماده: همان طور که از نامش پیدا است، این نوع چسب به صورت مخلوط آماده است. بنابراین می توان از آن به طور مستقیم بر روی سطح کار استفاده کرد. در کنار کاربرد آسان، محدودیتی نیز وجود دارد؛ خمیر آماده اغلب برای چسباندن کاشی های سرامیکی با ابعاد کوچک تر بر روی دیوارها قابل استفاده است.

چسب کاشی پودری: از طرف دیگر، چسب های پودری باید با آب مخلوط شوند که نیاز به تلاش و زمان بیشتری برای تهیه دارند. با این حال، آن ها پیوند به مراتب قوی تری بین کاشی و سطح کار ایجاد می کنند. بنابراین برای چسباندن کاشی ها بر روی دیوار و حتی سرامیک ها بر روی کف اتاق نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

مطلب پیشنهادی: چک لیست عملیات اجرای کاشی کاری روی درای وال

اما هر دو این چسب ها به انواع مختلف تقسیم می شوند که به شرح زیر هستند:

چسب ماستیک (Mastic)

ماستیک یک چسب ارگانیک است که از رزین چسبنده درخت ماستیک ساخته می شود. به عنوان چسب اشکالات زیادی دارد، زیرا ارگانیک بوده و می تواند در مناطق با رطوبت بالا تولید کپک کند. اگر در برابر رطبوت قرار گیرد، استحکام و چسبندگی خود را از دست می دهد.

اگر حمام خود را با استفاده از چسب ماستیک کاشی کرده باشید، در صورتی که کاشی های شما به درستی به بستر کار چسبیده باشند و هیچ ترکی در شکاف وجود نداشته باشد، مسئله ای برای عدم مقاومت در برابر رطوبت نخواهید داشت. در هر صورت، پیشنهاد ما این است که از ماستیک برای محیط آشپزخانه استفاده کنید.

اگرچه اشکالاتی در مورد ماستیک وجود دارد، اما مزایایی نیز دارد. این محصول استحکام بسیار بالایی برای نگه داشتن کاشی بر روی بستر کار را دارد. کاربرد آن آسان است و سریع تنظیم می شود. هنگامی که برای کاشی کاری دیوارها استفاده می شود، به شما این امکان را می دهد که بتوانید کاشی ها را در محل خود تنظیم کنید.

چسب تین ست (Thinset)

چسب تین ست ملات کاشی آماده ای است برای بیشتر کاربردهای ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. تین ست که از سیمان پرتلند، ماسه سیلیس و مواد نگهدارنده ساخته شده است. این چسب دارای یک حالت صاف و لغزنده شبیه به گِل است که با یک ماله شیاردار بر بستر اعمال می شود.

این چسب ساختار بسیار محکمی بین کاشی و بستر کار ایجاد می کند و در برابر رطوبت و رشد قالب مقاوم است. تین ست همچنین ضد حرارت است، بنابراین در محیط های گرم نیز کاربردی است. از آنجا که زمینه سیمانی دارد، از نظر ابعادی پایدار بوده و منقبض نمی شود.

یکی دیگر از مزایای تین ست این است که به شما امکان می دهد سطوح ناهموار را تا حدی مسطح کنید. این به معنای این است که اگر بستر کار ناهموار بود، می توان با این نوع چسب کاشی، سطح را برای نصب کاشی هموار کرد. از آنجا که این محصول تحت تأثیر رطوبت قرار ندارد، برای کاشی کف و هر نوع کاشی در مناطق مرطوب از جمله حمام و سرویس بهداشتی استفاده می شود.

چسب اپوکسی (Epoxy)

چسب اپوکسی در دو یا سه مؤلفه جداگانه واقع شده است که باید درست قبل از استفاده توسط کاربر مخلوط شوند. نسبت به تین ست، ملات اپوکسی به سرعت تنظیم می شود و به شما این امکان را می دهد تا فقط در طی دو ساعت فرآیند کاشی کاری را شروع کنید. این محصول در برابر آب غیرقابل نفوذ است، بنابراین نیازی به مواد افزودنی مخصوص لاتکس ندارد.

ملات های اپوکسی برای نصب کاشی و سرامیک و همچنین برای بسترهای کار ساخته شده از شیشه، سنگ، فلز، معرق و چوب مناسب هستند. چسب های اپوکسی حتی می توانند برای نصب کفپوش های لاستیکی یا کفپوش های چوبی نیز به کار گرفته شوند.

ملات های مبتنی بر اپوکسی از مقاومت فشاری بالایی برخوردار بوده و به خوبی به سنگ های دارای رزین می چسبند. این ملات ها برای استفاده و نگهداری ساده هستند. مقاومت مکانیکی و چسبندگی بالایی دارند، بنابراین کاشی را محکم در جای خود نگه می دارند و در برابر انقباض مقاوم هستند. همچنین، در برابر طیف گسترده ای از مواد شیمیایی نیز مقاوم هستند. در مقایسه قیمت، اپوکسی از تین ست گران تر است و در حین کار بوی تند و قوی دارد.

مزایا و معایب چسب کاشی

مزایای چسب کاشی

پیوند قوی: هنگام استفاده از دوغاب سیمان به عنوان چسب، همیشه خطر پیوند ضعیف وجود دارد. با گذشت زمان، کاشی ها ممکن است جابجا شده و از بستر کار جدا شوند. در حالی که چسب های کاشی، چسبندگی به مراتب بالاتری دارند.

سرعت بالای اجرا: یکی از مهم ترین مزایای استفاده از چسب های کاشی، آمادگی استفاده سریع است. به ویژه در نوع مخلوط آماده، کاربر فقط باید مخلوط را در ظرف خود بیرون بیاورد و کاشی ها را به دیوار بچسباند. سرعت بالا به معنای صرفه جویی در زمان نیز است.

کیفیت کار بالا: چسب کاشی اجازه می دهد تا کاشی ها به سرعت و به راحتی در جای خود تنظیم و به راحتی نصب شوند. همچنین باعث تمیزی و زیبایی بیشتر کار می شود. حمل چسب های کاشی آسان بوده و هیچ گونه گرد و غبار و یا باقی مانده ای از خود به جای نمی گذراند.

کاهش ضایعات مصالح: هنگام استفاده از دوغاب سیمان، ابتدا باید آن را روی بستر و سپس در پشت کاشی ها ریخت. ضخامت دوغاب سیمانی و ضایعات ناشی از استفاده سیمان، باعث می شود چسب کاشی انتخاب بهتری باشد. یک لایه نازک از چسب، بدون آنکه ضایعات از خود به جای بگذارد، باعث می شود کاشی به سطح کار بچسبد.

معایب چسب های کاشی

شاید تنها بتوان عیب این چسب ساختمانی را به قیمت آن مربوط دانست. اما اگر به هزینه های مربوط به نیروی کار، زمان اجرا، زیرسازی و بسیاری موارد دیگر توجه کنید، خواهید فهمید که استفاده از چسب، سرمایه گذاری مناسب تری است.

بهترین چسب کاشی

در بازار نزدیک به 50 برند مختلف تولیدکننده چسب کاشی را می توان مشاهده کرد. اما بعضی از آن ها به دلیل تولید محصولات باکیفیت تر، توانسته اند در نزد افراد مشغول در حوزه ساخت وساز، نام و شهرت بیشتری پیدا کنند. این برندها شامل موارد زیر هستند:

  • شیمی ساختمان
  • هنکل
  • ویترا
  • ساروج
  • یکتا
  • آترا

کلام آخر

سطح دیوارها و کف آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی، بخش مهمی از اجزای داخلی ساختمان هستند، زیرا زیبایی و جذابیت را به هر فضا و نهایتاً خانه شما اضافه می کنند. بنابراین استفاده از محصول مناسب برای چسباندن کاشی ها به بسترها، می تواند از یک سو به زیبایی نهایی کار و از سوی دیگر به هزینه ها و راحتی کار بیافزاید. چسب کاشی دقیقاً در راستای چنین خواسته هایی واقع شده است و نسبت به دوغاب سیمانی، می تواند جهت استفاده در ارجحیت قرار گیرد.

چین: چین از اون کشورهایی هست که حتما یکبار هم شده باید در زندگیتون به اونجا سفر کنید

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 10749

به "چسب کاشی چیست؟ به دوغاب سیمان نه بگویید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چسب کاشی چیست؟ به دوغاب سیمان نه بگویید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید