5 کاربرد فناوری بیومتریک در زندگی روزمره

به گزارش بانیما، کاربردهای فراوان فناوری بیومتریک باعث شده استفاده از آن روز به روز گسترش یابد. از باز کردن قفل تلفن همراه هوشمند گرفته تا سیستم های امنیتی مورداستفاده در فرودگاه ها، همه نشان از اهمیت این فناوری می دهد.

5 کاربرد فناوری بیومتریک در زندگی روزمره

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری خبرنگاران، مردم همواره با مشکلاتی مانند فراموش کردن یا از دست دادن رمزهای عبور روبرو هستند، اما در صورت سرقت رمز عبور این موضوع اهمیت پیدا می نماید. اگرچه استفاده از رمزهای عبور ساده و آسان است، اما آنها آنالیز امنیتی قدرتمندی ارائه نمی نمایند. اینجا جایی است که فناوری بیومتریک می درخشد. این فناوری با حذف رمز های عبور، روش های سنتی حضوروغیاب و احراز هویت و دیگر موارد کار را برای انسان تسهیل می نماید.

فناوری احراز هویت بیومتریک شامل اسکن اثرانگشت، تشخیص چهره، اسکن عنبیه، تشخیص صدا و حتی الگوی راه رفتن شما می گردد. این فناوری علاوه بر کاربردهای امنیتی، محافظت بیشتری از زندگی دیجیتال ما به عمل می آورد. نکته مهم این است که تقلب، هک شدن اطلاعات و یا به اشتراک گذاری آنها در فناوری بیومتریک کار دشواری است و امنیت بالاتر نسبت به روش های عادی دارد.

پیش بینی می گردد اندازه بازار جهانی بیومتریک از 33 میلیارد دلار در سال 2019 به 65.3 میلیارد دلار در سال 2024 رسیده و نرخ رشد مرکب سالانه آن در این دوره 14.6 درصد باشد. عوامل عمده رشد این بازار شامل افزایش استفاده از بیومتریک در وسایل الکترونیکی مصرفی مانند موبایل، افزایش تمایل دولت ها برای اتخاذ فناوری بیومتریک، افزایش احتیاج به نظارت و امنیت به دلیل تهدیدات حملات تروریستی و افزایش نفوذ این فناوری در برنامه های کاربردی اتومبیل ها است.

یکی از مواردی که بیشترین توجه را به خود جلب نموده است روش دسترسی کاربران به تلفن همراه هوشمند خود است. کاربران به جای وارد کردن یک کد امنیتی چهار رقمی و یا کشیدن یک الگو، تنها کافی است انگشت خود را روی صفحه نمایش قرار داده تا قفل تلفن همراه خود را باز نمایند.

همه این موارد بیان گر آن است که استفاده از فناوری بیومتریک روز به روز گسترده تر می گردد. در ادامه فقط چند نمونه از موارد استفاده فناوری بیومتریک در زندگی روزمره را بیان می کنیم.

1. امنیت فرودگاه

شناسایی عنبیه چندین سال است که در تعدادی از فرودگاه های عظیم مورداستفاده قرار گرفته است. برای استفاده از این فناوری افراد ابتدا در یک طرح ثبت نام می نمایند تا چشم و عنبیه آنها اسکن گردد. سپس اطلاعات افراد در یک پایگاه داده بین المللی ذخیره می گردد و هنگام ورود به فرودگاه به جای انتظار در صف های طولانی گذرنامه، مسافران به سادگی داخل یک غرفه رفته و به دوربین موجود در آن نگاه می نمایند. سپس نرم افزار عنبیه را اسکن می نماید و جزئیات را با اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده مطابقت می دهد.

2. دسترسی به ساختمان

تشخیص اثرانگشت برای ورود به ساختمان ها جدید نیست. بسیاری از تأسیسات امنیتی بالا سال هاست که از فناوری بیومتریک استفاده می نمایند چراکه این فناوری دسترسی اشخاص مجاز به مراکز محافظت شده را به خوبی تضمین می نمایند.

3. اتومبیل

طبق آمار تخمین زده می گردد که بیش از 2 میلیون اتومبیل در انگلیس از فناوری بیومتریک استفاده نمایند. این مسئله می تواند تشخیص صدا هنگام استفاده از بلوتوث و یا سیستم های سرگرمی برای باز کردن قفل خود وسیله نقلیه باشد.

4. بانک های خون

وقتی صحبت از اهدای خون می گردد، هویت بسیار مهم است. در گذشته برای اهدانمایندگان کارت هایی حاوی کلیه اطلاعات مورد احتیاج صادر می شد. اما این روزها اطلاعات مهم به صورت دیجیتالی ذخیره می شوند؛ به این صورت که مراکز از اثرانگشت یا عنبیه اهدانمایندگان برای دسترسی به جزئیات مهم آنها استفاده می نمایند.

5. مدارس

سال گذشته انجمن مدرسین و مدیران دانشکده های انگلیس تخمین زد که حدود 30٪ از مدارس متوسطه در این کشور از داده های بیومتریک استفاده می نمایند. علاوه بر اطمینان از ورود دانش آموزان و عظیم سالان مجاز به ساختمان های مدرسه، از داده های بیومتریک همچنین برای فعالیت هایی مانند ثبت حضوروغیاب، چک کردن کتاب های کتابخانه و یا حتی پرداخت وعده های غذایی استفاده می گردد.

4112/

چین: چین از اون کشورهایی هست که حتما یکبار هم شده باید در زندگیتون به اونجا سفر کنید

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 10081

به "5 کاربرد فناوری بیومتریک در زندگی روزمره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 کاربرد فناوری بیومتریک در زندگی روزمره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید