کرونا یک ویروس فصلی خواهد شد؟!

به گزارش بانیما، آنفلوانزا و انواع مختلف کروناویروس ها که باعث سرماخوردگی می شوند در زمستان در مناطق معتدل به اوج خود می رسند، اما در مناطق گرمسیری در تمام طول سال گردش می نمایند.

کرونا یک ویروس فصلی خواهد شد؟!

دانشمندان پیش بینی می نمایند که بیماری کووید-19 که حاصل از ابتلا به کروناویروس جدید است به یک ویروس فصلی تبدیل خواهد شد، اما هنوز برای چنین چیزی زود است، چرا که تا وقتی ایمنی جمعی یا گله ای حاصل نگردد، این اتفاق رخ نخواهد داد.

آبریزش بینی، سرفه و سرماخوردگی ارمغان نحس ماه های سرد سال هستند که به زودی فرا می رسند و همه ما با الگوی فصلی بعضی ویروس های تنفسی آشنا هستیم.

اکنون یک آنالیز جدید منتشر شده در مجله Frontiers in Public Health نشان می دهد که کووید-19 که بیماری ناشی از عفونت ویروس SARS-CoV-2 یا کروناویروس جدید است، به احتمال زیاد در کشور های دارای آب و هوای معتدل، تضغیف و فصلی خواهد شد، اما تنها در صورت رسیدن به ایمنی جمعی این اتفاق رخ خواهد داد و تا آن موقع، کووید-19 به گردش و شیوع در طول فصول مختلف ادامه خواهد داد.

این نتیجه گیری، اهمیت مطلق اقدامات بهداشتی عمومی را که اکنون برای کنترل ویروس ضروری است، برجسته می نماید.

ایمنی جمعی که همچنین به آن اثر گله، مصونیت جامعه، ایمنی جمعیت یا ایمنی اجتماعی گفته می گردد) نوعی محافظت غیرمستقیم از بیماری های عفونی است که زمانی اتفاق می افتد که درصد زیادی از جمعیت در اثر عفونت، به وسیله عفونت های قبلی یا واکسیناسیون مصون شوند. از این طریق می توان از افرادی که مصون نیستند، در مقابل بیماری حفاظت کرد.

در جمعیتی که بخش اعظمی از افراد از مصونیت برخوردار هستند، چنین افرادی در انتشار بیماری سهمی ندارند و زنجیره های انتشار عفونت مختل می شوند که این امر سبب توقف یا کند شدن شیوع بیماری می گردد. هرچه نسبت افراد مصون در یک جامعه بیشتر باشد، احتمال تماس افراد غیر ایمن با فرد عفونی کمتر می گردد و به محافظت افراد غیر مصون از عفونت یاری می نماید.

افراد می توانند با بهبودی از عفونت قبلی یا به وسیله واکسیناسیون، مصون شوند. بعضی از افراد به دلایل پزشکی مانند نقص ایمنی یا سرکوب سیستم ایمنی بدن نمی توانند ایمن شوند و برای این گروه ایمنی جمعی یک روش مهم محافظت است.

پس از رسیدن آستانه معین، ایمنی جمعی به تدریج یک بیماری را از بین می برد. این حذف در صورت دستیابی به سراسر دنیا ممکن است منجر به کاهش دائمی تعداد عفونت ها به صفر گردد که در نهایت سبب ریشه کن شدن بیماری می گردد.

ایمنی جمعی ایجاد شده به وسیله واکسیناسیون به ریشه کن کردن نهایی آبله در 1977 و به کاهش فراوانی سایر بیماری ها یاری نموده است. ایمنی جمعی در خصوص همه بیماری ها عمل نمی نماید و فقط در خصوص بیماری های مسری که در آن ها انتقال از یک فرد به فرد دیگر است عمل می نماید. به عنوان مثال کزاز، یک بیماری عفونی است، اما مسری نیست، بنابراین ایمنی جمعی در خصوص آن عمل نمی نماید.

ایمنی جمعی به عنوان یک پدیده طبیعی در دهه 1930 شناخته شد که مشاهده شد بعد از اینکه تعداد قابل توجهی از بچه ها از سرخک مصون شدند، تعداد عفونت های جدید به طور موقت، حتی در بین بچه ها مستعد کاهش یافت.

واکسیناسیون دسته جمعی برای القای ایمنی جمعی از زمان رایج و در جلوگیری از شیوع بسیاری از بیماری های عفونی موفقیت آمیز بوده است. مخالفت با واکسیناسیون، ایمنی جمعی را به چالش کشیده است و امکان دارد بیماری های قابل پیشگیری در جوامعی که میزان واکسیناسیون ناکافی دارند همچنان ادامه داشته یا به آن بازگردند.

دکتر حسن زراکت نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان هشدار داد: کووید-19 برای ماندن آمده است و موجب شیوع در طول سال تا رسیدن به ایمنی جمعی خواهد شد؛ بنابراین عموم مردم باید یاد بگیرند که با آن زندگی نمایند و بهترین اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی، بهداشت دست و جلوگیری از اجتماعات را ادامه دهند.

دکتر هادی یاسین از دانشگاه قطر در دوحه نویسنده همکار دکتر زراکت این اظهارات را تأیید نموده و می گوید که ممکن است چندین موج شیوع دیگر قبل از رسیدن به ایمنی جمعی وجود داشته باشد.

ما می دانیم که بسیاری از ویروس های تنفسی به ویژه در مناطق معتدل از الگوی فصلی پیروی می نمایند. به عنوان مثال، آنفلوانزا و انواع مختلف کروناویروس ها که باعث سرماخوردگی می شوند در زمستان در مناطق معتدل به اوج خود می رسند، اما در مناطق گرمسیری در تمام طول سال گردش می نمایند.

محققان این ویروس های فصلی را آنالیز کردند و عوامل ویروسی و میزبان کنترل نماینده فصلی بودن آن ها و همچنین آخرین دانش در خصوص پایداری و انتقال SARS-CoV-2 را آنالیز کردند.

محققان شرح می دهند که بقای ویروس در هوا و روی سطوح، حساسیت افراد به عفونت ها و رفتار های انسانی مانند ازدحام در محیط های سرپوشیده در فصول مختلف به دلیل تغییر دما و رطوبت متفاوت است. این عوامل در انتقال ویروس های تنفسی در زمان های مختلف سال نیز تأثیر می گذارند.

با این حال کووید-19 در مقایسه با ویروس های تنفسی دیگر مانند آنفلوانزا دارای سرعت انتقال بیشتری است. این بدان معناست که برخلاف آنفلوانزا و ویروس های تنفسی دیگر، عوامل حاکم بر فصلی بودن ویروس ها هنوز نمی توانند گسترش کووید-19 را در ماه های تابستان متوقف نمایند.

اما به محض دستیابی به ایمنی گله ای به وسیله عفونت های طبیعی و واکسیناسیون، سرعت انتقال (R 0) نیز باید به میزان قابل توجهی کاهش یابد و ویروس را در معرض عوامل فصلی قرار دهد. این ویژگی های فصلی برای کروناویروس های دیگر نیز گزارش شده است که از همان الگوی گردش آنفلوانزا پیروی می نمایند.

دکتر زراکت می گوید: این یک ویروس جدید است و به رغم رشد سریع علم و شناخت در خصوص آن هنوز مواردی وجود دارد که ناشناخته مانده است. اینکه پیش بینی های ما صحت دارند یا خیر، باید در آینده ببینیم. اما با توجه به آنچه ما تا به امروز می دانیم، کووید-19 مانند سایر کروناویروس ها در نهایت فصلی خواهد شد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: فرادید
انتشار: 10 آبان 1400 بروزرسانی: 10 آبان 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 11946

به "کرونا یک ویروس فصلی خواهد شد؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا یک ویروس فصلی خواهد شد؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید